»Seneste nyt
»Nyhedsarkiv
Modtag vores nyhed/tilbudsmail

Landbrugsmaskiner
Entreprenørmaskiner
Have-, Park- & Vejmaskiner

Maskinbladet skriver om New Hollands rekord lave dieselforbrug

Følgende tekst er klippet fra Maskinbladets hjemmeside:
http://www.landbrugsavisen.dk/Nyheder/Netnyheder/2010/12/15/NewHollandsaetterrekordilavtdieselforbrug.htm


NEW HOLLAND SÆTTER REKORD I LAVT DIESELFORBRUG

Af Max Madsen
Onsdag 15. december 2010

New Holland T7.260 og T7.270, begge med SCR-katalysator, har det laveste brændstofforbrug, som tyske DLG endnu har målt for traktorer med ydelser mellem 170 og 230 heste. Tyske DLG har målt dieselforbruget i New Hollands nye traktorer, og to af modellerne har det hidtil laveste brændstofforbrug.
Brændstofforbruget i New Hollands to nye traktormodeller, T7.260 og T7.270, er det laveste som tyske DLG endnu har målt i deres powermix-test. De to traktorer med SCR-katalysator og maksimalydelser på henholdsvis 260 og 270 hestekræfter, havde i testen et forbrug på henholdsvis 259 og 261 gram pr. kilowattime.

Dette niveau ligger ikke kun lavere end konkurrerende mærker i samme størrelse, DLG tidligere har testet. Det er også det laveste, som de endnu har oplevet for traktorer med nominelle ydelser mellem 170 og 230 heste.

New Holland ser det som et tydeligt bevis på, at deres nyindførte SCR-teknologi med tilsætning af AdBlue sænker brændstofforbruget.


Kører på ren luft

SCR-teknologien er fremkommet i takt med, at kravene til udstødningens indhold af NoX-gasser er strammet. Med næste års standard (Tier 3B/Stage 4) kræves en decideret rensning af røgen, før den slipper ud af udstødningen.

Indtil videre har motorproducenterne kunnet opfylde emmisionskravene ved at lade motoren indtage en blanding af ren luft og udstødning. Det har givet færre iltpartikler og derved en koldere forbrænding, som skaber færre NoX-gasser.

I takt med den yderligere stramning af renheden, har de fleste motorproducenter valgt at droppe genforbrændingen af udstødning, og vil i stedet rense røgen i udstødningssystemet ved hjælp af en SCR-katalysator. Det giver mulighed for, at motoren, som i gamle dage, igen må køre på ren luft, og at forbrændingstemperaturen må sættes op. Det giver en bedre udnyttelse af brændstoffet og er med til at forklare brændstofbesparelsen.

New Hollands to modeller er sammenlignet med konkurrenter, der har motorer som genforbrænder udstødningsrøgen


Tilføjet den: 16. december 2010, kl. 09:30
Se flere nyheder i vores nyhedsarkiv

Koldingvej 17, Troldkær - 6630 Rødding - Tlf.: 7455 1114 - Fax: 7455 1113 - E-mail: info@pn-maskiner.dk
Webdesign: Pro-Plan Interaktiv A/S