»Seneste nyt
»Nyhedsarkiv
Modtag vores nyhed/tilbudsmail

Landbrugsmaskiner
Entreprenørmaskiner
Have-, Park- & Vejmaskiner

Kom og mød os torsdag den 13. oktober til Maize Day 2011

PN Maskiner vil deltage i majsdemonstrationen arrangeret af Bygnings og Maskinkontoret Sønderjylland med følgende maskiner:
- New Holland T7.270
- New Holland T8.330
- New Holland TVT 190
- New Holland FR9060 50 års jubilæumsmodel
- New Holland CX8000
- Kuhn BP 8300 Mulch Maskine
- Joskin Silo Spacce 26/50
- Krampe Bandit 750 m/ 80 cm overbygning
- Einböck Chopstar

Sted: Tingvadvej 7, 6500 Vojens
Tidspunkt: 10-14.30

På forhåbentligt gensyn!Se mere i nedenstående artikel klippet fra Maskinbladets hjemmeside:

MASSER AF MASKINER TIL MAJSDEMONSTRATION
Der bliver masser af maskiner i marken, når "Maize Day" løber af stablen 13. oktober i Sydjylland


Selvkørende finsnittere, frakørselsvogne, mejetærskere og meget meget mere.

Den 13. oktober bliver lidt af en speciel dag. Her afholder Bygnings og Maskinkontoret Sønderjylland en stor demonstration af udstyr til håndtering af majs. Mindst 25 forskellige redskaber, vogne og maskiner er på nuværende tidspunkt klar på præsentationslisten. Og blandt dem finder man alt fra radrensere til mejetærskere.

- Det bliver en dag, hvor gæsterne kan se masser af forskellige maskiner, lover Kim Brodersen, maskinkonsulent hos Bygnings- og Maskinkontoret Sønderjylland og initiativtager til arrangementet.

- Dagen kommer til at veksle mellem præsentation af de forskellige produkter og demonstration af maskinerne. Gæsterne vil blandt andet kunne opleve fire mejetærskere fra henholdsvis Claas, New Holland, Case IH og John Deere høste majs til modenhed med såkaldte plukkerborde, og på markedet for finsnittere har der også være velvillighed fra fire mærker til at stille op med kørende materiel, fortæller Kim Brodersen.

Han regner med, at mindst 1.000 besøgende lægger vejen forbi Maize Day 2011. Ikke kun for at se på mejetærskere og snittere, men også for at se de mange forskellige mærker af frakørselsvogne, radrensere, afpudsere og maskinel til komprimering og indlagring af den snittede majs.

Dertil kommer også udstyr til crimpning af majs, som Bulldog Agri viser frem.

Er man ikke til maskiner i marken, så er de stedet mulighed for at høre forskellige indlæg, som afvikles sideløbende med demonstrationen. Her bliver der lagt vægt på økonomi i bio majs, majs sorter, gødning og kemi.

De fire finsnittere, som er til stede på dagen, vil deltage i en lille test mod hinanden. Der sættes en forudbestemt snitlængde, og når snitterne når målstregen vil der være bedømmelse af den aktuelle, snittede afgrøde for at se, hvor godt de fire mærker rammer den ønskede snitlængde.

Én plansilo til 500-600 hektar

Adressen, hvor demonstrationen finder sted, er Tingvadvej 7, 6500 Vojens Og der rigeligt med arealer for de forskellige udstillere at boltre sig på.

- Vi har sat 90 hektar majs af til arrangementet. Hvis det ikke slår til, har vi 400 hektar mere lige i nærheden, fortæller landmand og maskinstationsejer Knud Rosenlund, der lægger arealer til Maize Day 2011.

Han er i øvrigt lige blevet færdig med at anlægge Danmarks måske største plansilo. Den måler imponerende 110 meter i længden og 56 meter i bredden. Her skal den snittede majs fra demonstrationen køres i.

- Den kan rumme et sted mellem 500 og 600 hektar majs. Så der går lidt, inden den er fyldt, siger Knud Rosenlund.

En af de deltagende virksomheder er Tim Thyregod, der stiller op med frakørselsvogne og en radrenser. Torben Westergaard ser frem til majs-dagen.

- Der er ikke ret mange demonstrationer herhjemme, hvor vi kan komme ud og røre os. Altså hvor vi kan komme i marken og vise, hvad vi kan. På demonstrationen får vi rig mulighed for det, og derfor støtter vi selvfølgelig op om arrangementet, fortæller han.

Og Torben Westergaard er ikke bange for konkurrenterne - tværtimod:

- Det er rigtig godt, at der kommer så mange forskellige mærker af frakørselsvogne. Så kan gæsterne ved selvsyn konstatere fordele og ulemper ved de enkelte modeller. Jeg har bestemt ikke noget imod at blive målt og vejet blandt vores konkurrenter, fastslår han

Der er stadig åbent for firmaer, som ønsker at være med i arrangementet.

- Vi har ikke haft mulighed for at kontakte alle de virksomheder i Danmark, der har udstyr til håndtering af majs. Indtil videre har ringene spredt sig i vandet, og det har ført til, at vi nu har en lang række virksomheder med allerede. Men der er stadig plads til flere, tilføjer Kim Brodersen fra Bygnings og Maskinkontoret.

Maskinbladet er samarbejdspartner på Maize Day 2011. Følg med på maskinbladet.dk før, under og efter arrangementet.


Tilføjet den: 12. oktober 2011, kl. 09:02
Se flere nyheder i vores nyhedsarkiv

Koldingvej 17, Troldkær - 6630 Rødding - Tlf.: 7455 1114 - Fax: 7455 1113 - E-mail: info@pn-maskiner.dk
Webdesign: Pro-Plan Interaktiv A/S