»Historie
»Visioner
»Medarbejdere - salg
»Medarbejdere - butik/lager
»Medarbejdere - værksted
»Medarbejdere - administration
»Ledige jobs
Modtag vores nyhed/tilbudsmail

Landbrugsmaskiner
Entreprenørmaskiner
Have-, Park- & Vejmaskiner

Historie

Historien bag PN Maskiner A/S

H. Petersen & Sønner Maskinforretning A/S i Troldkær og Johs. Bordorff / P.C. Nissen A/S i Haderslev blev den 1. maj 2002 sammenlagt til det du i dag kender som PN Maskiner A/S. Ved sammenlægningen har det nye firma forstærket indsatsen om at kunne levere de bedste maskiner og den hurtigste service inden for både landbrug og de grønne områder i den offentlige sektor samt andre brugere.

 

Den 1. september 2003 opkøbte PN Maskiner A/S LKP i Hammelev, der var en af lokalområdets ledende forhandlere af have- og parkmaskiner. Fremtil maj 2014 fortsatte firmaet med de to afdelinger i henholdsvis Haderslev og Troldkær. Sammenlægningen blev lavet for at optimere synergieffekten mellem kollegerne samt den almene forretningsgang. Alle medarbejdere fulgte med til Troldkær, hvor den fælles base nu er placeret. PN Maskiner A/S tæller i dag lidt over 40 medarbejdere, og virksomheden ejes af John Petersen og Torben Petersen, som er 3. generations ejere efter deres fædre og fælles farfar.

 

Historien bag H. Petersen & Sønner Maskinforretning A/S

I 1934 købte Hans Hansen Petersen - født 1907 i Hønkys ved Rødekro - en lille landsbysmedje i Troldkær. 80 kvadratmeter var smedjen, og i begyndelsen var Hans Hansen Petersen ene mand i virksomheden, men senere kom en lærling til. Områdets bønder havde tiltro til den stille og rolige mand, som kunne sit håndværk. Med stor opbakning fra hustruen, Marie M. Nielsen fra Langetved, gik det stille og roligt fremad med omsætningen. Efterhånden som der kom gang i traktorsalget, blev der taget en del heste i bytte.

 

I 1958 trådte den ældste søn, Sigurd (født 1936), ind i firmaet. På det tidspunkt påbegyndtes forhandlingen af Dronningborg Mejetærskere, og i 1961 blev firmaet forhandler af Fiat-traktorer.

 

I 1963 kom den anden søn, Erik (født 1942), hjem i virksomheden.

 

I 1971 blev virksomheden medlem af Maskinhandelerens Indkøbsring i Vejle. De to sønner overtog samtidig firmaet og omdannede det til et aktieselskab.

 

Adskillige gange gennem årene er virksomheden blevet udvidet. Det er sket i 1963, 1973, 1977, 1988 og senest i 1999/2000, hvor der er sket en udvidelse af lager og forretning. Sammenlagt er der 4000 kvadratmeter under tag.

 

I 1997 kom Sigurds ældste søn, John (født 1961), ind i firmaet, og to år senere kom Eriks søn, Torben (født 1969), ligeledes med i virksomheden.

 

Historien bag Johs. Bordorff / P.C. Nissen A/S

Hans Chr. Bordorff startede smedeforretning i Skodborg i 1892 og har betjent og serviceret syd- og sønderjyske landmænd inden for landbrugsmaskiner og redskaber. Sønnen Johs. Bordorff kom med i firmaet, som fik stadig flere kunder, derfor oprettede han Haderslev Maskinforretning A/S. Ledelsen af den blev i 1956 overdraget til svigersønnen P.C. Nissen.

Koldingvej 17, Troldkær - 6630 Rødding - Tlf.: 7455 1114 - Fax: 7455 1113 - E-mail: info@pn-maskiner.dk
Webdesign: Pro-Plan Interaktiv A/S